Monday, February 11, 2008

TAUFIK KEMBALI LAGI!!!

Assalamualaikum wr. wb. kpd semua yang sudi men'visit blog aku ni..

alhamdulillah..syukur kpd yang Maha Esa..yang memberi kekuatan pd tangan aku untuk sentiasa menulis artikel2 yang berunsur islam dan kebaikan..amin.

before i say something, di sini ingin menyeru kpd semua yang hidup di atas bumi Allah yang murni ni sentiasa niatkan diri membuat kebajikan dan kebaikan..pd sesiapa yang 'terlajak, harap segera patah balik..pd yang sudah 'tersesat', harap kembali ke pangkal jalan..pd semua yang masih dibelenggu dalam maksiat, harap segera bertaubat..kerana umur kite ni di Tangan Allah..kita tk tau bile ajal akan tiba..baik muda mahupon tua..baik yang kaya mahupun miskin, tu semua ketentuan Allah..moga2 kite semua dlm golongan yang mengharapkan keredhaan Allah..amin.

okla..straight to the point k..nk minta maaf sbb da lama tk post artikel kat blog ni..biasela kn..sebok blaja..tgh exam fever..so mane sempat nk post2 ni sume..

k..bile da lama menyepi ni, mesti ramai yg tanye, "eh amcm kau skrg?? ade baik?? sehat?? exam kau ok?" aku pon jawab, "biasela kn..alhamdulillah sihat..sume baik2 belaka..exam eh?? okla..tkle nk ckp pape la..phm2 jela..bnd yg tk pena kau blaja dulu so kat sini baru blaja..berat sikit ah..tp personally aku bleh insyaAllah..cume byk serah jela.." so pd semua yg lost confident, da give up kn, jgn byk sgt mengeluh..lg2 kalau dlm ilmu ni..byk sgt cabaran die..malas blaja la..tkde mood la..bkn korg je kene...aku pon same..so yg penting, kite blaja n usaha sunguh2..then kite tawakkal je..doa byk2..insyaAllah kite akan dpt yg terbaik..sbb Allah tau ape yg baik utk kite..so bykkn serahkan semua kpd DIA..jgn ragu2 k..bittaufiq wan najah kpd semua yg kat spore n especially kat mesir..

k..exam jgn ckp lg la..makin takot la nanti..haha!!! so kite ckp bnd lain la eh..

aku nk cte sikit ni..jgn tk dgr n tgk tau..kalau tk best, juz comment je la eh..sblm exam yg lps, aku telah digegarkan dgn satu telepon..tgk kat hp..dr tuan presiden PERKEMAS..aku pon angkat..die ckp, " eh fik amcm?? sehat eh?? sume ahli beit baik eh??" aku pn jawab, "alhamdulillah..aku sihat sgt2..dorg sume ok..stress blaja je..nk exam katekn..tkde prob..cume biasela..cm aku jgk.." die pon sambung, " ok..kau bolehnye..ni aku nk kasi tau yg kau telah dilantik jd naib ketua kerohanian II..so syabas eh.." aku pon terpikir n terdetik dlm hati.."btol ke ape yg aku dgr ni?? layak ke aku jd unit ni?? aku pon tanye die, " kau bia btol aku jd unit ni?? kau kn tau who i am.kn..ape yg aku ade eh sampai jd unit kerohanian??" die pon jawab, " kau ade potensi dlm unsur2 rohani ni..tu sbb sume exco amek kau jd unit ni.." bile aku dgr ni, aku pon amek jela..lgpn as naib kire ok ah..maybe ni gerakan yg pertama utk aku expose diri aku ke depan..lps brape jam kemudian, hp aku bunyi lg..dr Mr.Pres lg..aku pon angkat lg.." ah ape hal?? aku tk jadi ke? die jawab, "tkdela..bkn tu..td exco ade buat perubahan sikit..nk kasi tau yg ketua kau tu kene tarik jadi ketua lain unit..so sepakat exco nk amek kau jadi ketua kerohanian..so amcm ok eh??" aku pon terdiam jap..tk tau nk ckp ape..tercengang sgt2..aku pon ckp kt die, " aku bkn tknk trima..ni berat ah utk aku..takot tkle take responsible ni..kau kn tau aku sape" die pon ckp, " bnd ni bkn kire sape kau..this abt cmne kau pikul responsible tu..mmg aku tau kau sape..tp jgn jdkn sbb tu, kau tolak 100% bnd ni..mane tau kau jd ni boleh buat kau kuatkn lg rohani kau tu.." die sambung, "maybe u can use all ur past experience n i mean yg kau slalu join activity kau tu..mane tau sesuai ke..yg penting kite cube dulu..so don wori..u have full support frm exco..ok?" then aku terpikir lg..btol jgk ckp Mr.Pres td tu..bile lg aku nk trus diam je kalau tk skrg..ni la peluang aku utk show people that i can also..insyaAllah..so aku pon mintak support dr exco, my family especially n my fren..last but not least, mintak bantuan dr Allah utk permudahkan urusan aku kat sini..

sbln kemudian, ni la period of meeting wif lajnah/unit 's members..utk pikir2 prog yg sesuai utk buat for this yr..kdg2 tu sampai 5-6 hrs buat meeting ni..perah otak sampai nk pecah kepala..haha!! dlm masa 2 weeks ni kene siapkan proposal utk send kat exco..mcm2 bnd kene pikir..tp awal2 aku dah blg ah kat unit member, aku tkle meeting lama2..sampai 4 hrs je da cramp otak..so dorg pon phm..alhamdulillah..hehe!!

pd 2 feb 2008, ni la masa nye proposal kene antar..dorg accept ke tk..blakang kire..yg penting kite da usaha utk kluarkan idea..then mlmnye, ade majlis antara ketua lajnah/unit..ni utk silaturrahim antara kite semua sblm mula prog for this yr..ni penting skali..great idea yg kdg2 tk terpikir dlm otak kite..this is very excellent gathering prog..keep it up guys!!!

dlm brape hari kemudian, ade satu bnd yg buat kite 'jatuh' jap..1 of our prog kene reject dr exco..adela sbb nye kn..tp tkkn nk ckp kt sini..so we have to think other prog to impress our board of director..think..think..think..sampai naik mabok aku..haha!! at last kite pon sepakat n try other thing ah..nk ckp panjang2 kat sini pon nanti penat ah..hehe!!

so lps tu, da tkde pikir2 prog lg..cume nk tunaikan je..buat preparation ape yg patot..so bile time prog tu, tkdela kelam kabut..so nk tau cte selanjutnye, slalu bersama kami dlm BLOG TAUFIK..sampai sini jela..da penat ni type..lgpn da tkde idea ah..haha!! so pape sori eh kalau panjang cte ni..see ya later..take care..salam

~Taufik~

2 Comments:

Blogger Heaven's Scent said...

abg..cehh!!! jadi ketua unit kerohanian seyyy...hahaha sesuai sgt la utk abg..since abg kan mcm ustaz pondok..hahaha!! ala..just kidding jela..

anyway..jgn tk update la. keep updating so at least kte kt rumah ni tau what happen to you kt sane..k. anyting call je rumah XD

February 19, 2008 at 12:52 AM 
Blogger Heaven's Scent said...

bikin yg terbaik mengikut kemampuan abg la..kte skeluarga kt sini give full support 100%. selamat berjaya dan lg satu pesan.. JANGAN TERCEMAR!

TAKBIR!!!

-bapa n mak-

February 20, 2008 at 8:48 PM 

Post a Comment

<< Home